BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

Voorbeschouwing finales clubkampioenschappen
Gepubliceerd: 17 juni 2017

De clubkampioenschappen worden dit jaar gespeeld in de categorieën A en B. In categorie A spelen de gevorderde (oud)competitiespelers, in de B categorie onze recreanten en beginners. Inmiddels zijn drie van de vier avonden gespeeld en is aanstaande donderdag de laatste avond met beslissende poulewedstrijden, halve finales en finales.

In categorie A zijn spelers en koppels geplaatst zodat de verwachte sterksten niet voor de (halve) finales elkaar tegenkomen. Tot nu toe maken deze spelers hun plaatsing waar. De halve finales bij het herenenkel gaan dan ook tussen Joep​ en Richard​ en tussen Sebastiaan​ en Rick​. Rick is als beste tweede door ten koste van Cas​, die net 16 jaar is geworden. Hieruit blijkt dat onze jeugd de weg naar boven heeft gevonden. Dit blijkt ook uit het damesenkel waar Kristel de eerste plaats als heeft gepakt en de rest nog strijd voor de tweede plaats. Ook in het herendubbel stonden de geplaatste koppels in de finale; Sebastiaan en Zeger​ (vervangen door Mathijs​) tegen Joep en Gert-Jan​. De eerste pakte in een spannende strijd (reeds gespeeld op 15 juni) de eerste plek. In het damesdubbel is alles nog mogelijk en valt de beslissing aanstaande donderdag. In het gemengddubbel hebben Petra​ en Rick al hun wedstrijden gewonnen en spelen de hoofdprijs dus in de wacht!

In categorie B zijn niet alle onderdelen geplaatst, maar laten onze routiniers zien dat ervaring en inzicht belangrijke onderdelen zijn van het badmintonspel. Donderdag wordt de herenenkel finale gespeeld tussen Alexander en Mark en de damesenkel finale tussen Jozien en Regina (net als bij de gemeentekampioenschappen!). Het damesdubbel is reeds gewonnen door het gelegenheidskoppel Saskia en Wieneke (Barry En Wieneke Visser) en strijden de andere koppels nog om de tweede plaats. Alexander en Mark spelen in het enkel tegen elkaar, maar in de dubbel met elkaar. Ze zullen het nog zwaar krijgen tegen de ervaring van Casper en Dick. Respect voor Dick dat hij wederom een finale speelt, waarschijnlijk ongeveer 40 jaar na zijn eerste finale! Tenslotte zullen Regina en Jozien ook te bewonderen zijn in de gemengddubbel finale. Regina aan de zijde van onze comeback boy Johan en Jozien aan de zijde van Casper!

De prijsuitreiking is tijdens de BBQ seizoensafsluiting op 1 juli, waar winnaars en tweede plaatsen in het zonnetje worden gezet. Tot die tijd drinken en snacken we na afloop in het sportcafé en is die door omstandigheden gesloten, dan rijden we naar de AH en praten we na voor Sporthal De Crosser ;)