BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

Geslaagd Badmintontoernooi voor Jong en Oud
Gepubliceerd: 16 januari 2017

Na het gezellige Bubbel Hussel Avondje voor onze senioren afgelopen donderdag stond zaterdag 14 januari het jaarlijkse Ouder-Kind Toernooi op het programma. Tijdens dit toernooi spelen gemengde koppels tegen elkaar. Deze koppels bestaan uit een jeugdspeler aan de zijde van een ouder familielid (vader, moeder, opa, oma, oom, tante etc.). Dit jaar speelden een recordaantal 27 koppels in zes poules in totaal 48 wedstrijden.

Ondanks de ijzel en natte sneeuw buiten werd stipt om 8:15 uur gestart met de opbouw en aankleding van de toernooihal in Sporthal De Crosser te Werkendam, waarna de koppels één voor één de hal betraden. De jeugdleden zijn gewend dat een badmintontraining start met een flinke warming-up onder leiding van Kim Beumer, vanzelfsprekend werd het toernooi hetzelfde gestart. Het enige verschil was dat alle oudere familieleden werden verzocht deel te nemen; niemand verzaakte!

Om exact 9:15 uur vingen de eerste wedstrijden aan. De wedstrijden duurde 10 minuten en in tegenstelling tot een reguliere wedstrijd werd na 21 punten doorgeteld. Gelukkig overheerste de gehele ochtend de gezelligheid en sportiviteit boven de prestatie, zodat extreme uitslagen uitbleven. Na een klein uurtje werd het voor de oudere familieleden al snel duidelijk dat badminton in de zaal niet helemaal gelijk is aan vrijblijvend een shuttletje over een zelfgespannen touwtje op de camping slaan. Met de minuut nam de waardering van de ouderen voor onze jeugdleden toe. Gelijktijdig zagen wij dat veel familieleden genoten van het spelletje en werden de eerste afspraken gemaakt om op donderdagavond nog een keer te komen spelen.

Na twee uur intensief badmintonnen werden in het sportcafé de poulewinnaars gehuldigd. Leuk om te zien dat de winnaars niet altijd ouder-kind koppels waren. De winnaars waren Jona & moeder Ina van Berchum, Annemijn de Heer & opa Henk Dekker, Daan Snauw & neef Ronald van Wijk, Joris & vader Jos de Jong, Carlijn & vader Adri Domeni en Boaz & vader Barry Visser. Ook dit jaar hadden de winnaars de keuze de door de MCD beschikbaar gestelde lekkernij te delen met alle deelnemers of mee naar huis te nemen. Alle winnaars besloten meteen de cake te delen met alle aanwezigen! Natuurlijk kan niet iedereen op de eerste plaats eindigen, maar gelukkig konden alle kinderen nog een prijsje winnen in de loterij. De hoofdprijs, een cadeaubon van MyVisstek, werd gewonnen door Lisanne Ebert!

Aansluitend keek de voorzitter terug op het bewogen jaar 2016 en vooruit op een sportief 2017. Zo wordt in 2017 gestart met een nieuwe trainingsopzet aan de hand van deeldiploma’s, zal BC Cross Smash met vier jeugdteams deelnemen aan de competitie en gaan meer en meer sociale activiteiten en toernooi worden georganiseerd.