BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

Badminton Club Cross Smash start de competitie nieuw gekleed
Gepubliceerd : 7 februari 2017

Deze week start de voorjaarscompetitie voor Badminton Club Cross Smash. Voor het eerst sinds vele jaren zullen zes teams (in totaal meer dan 30 spelers!) de vereniging vertegenwoordigen in de regio Zuid-Holland. We zijn trots dat we door vele (veelal) Werkendamse sponsoren de competitieteams in nieuwe kleding hebben kunnen steken. De Gouden Naald (2x), Aspect ICT en vanNoord Accountants sponsoren de jeugdteams en BNR Bouwstoffen sponsort zelfs alle jeugdteams. Wij zullen met trots hun logo’s uitdragen.

BC Cross Smash is bezig met een sterke groei sinds het begin van dit seizoen, nog steeds groeit de vereniging met gemiddeld één lid per week. Waar aan het begin van het seizoen met name nieuwe jeugdleden de vereniging vonden groeit de club inmiddels ook weer in seniorleden. Deze groeit leidt enerzijds tot een nog gezelligere sfeer tijdens de speelavonden en –ochtenden, maar anderzijds ook tot meer competitieteams. Hierdoor starten zes teams deze week aan hun thuis- en uitwedstrijden.

Mannen- en vrouwencompetitie
Het vrouwenteam (Corine van Rosmalen, Kimberley Verwoert, Madelief Eertink, Kristel Verduijn en Laura de Kraker) trapt de voorjaarscompetitie af met een uitwedstrijd tegen Ouderkerk. Vorig jaar al stapte Madelief vanuit de jeugd over naar dit seniorenteam, dit jaar volgt Kristel in haar spoor. Het mannenteam bestaat uit Ronald van Wijk, Wim Copier, Ewout van ’t Hooft, Willem Schouten en Cas Beumer, waarbij de laatste twee overkomen uit de jeugdopleiding. Dit team start eveneens tegen Ouderkerk, maar pas op 18 februari. Beide teams krijgen waarschijnlijk dezelfde teamsponsor, maar dat houden we nog even spannend.

Jeugdcompetitie (regio- en opstapcompetitie)
Naast de twee seniorenteams starten zaterdag 11 februari vier jeugdteams aan hun avontuur. Omdat het voor vele spelertjes het eerste competitieseizoen is hebben we afgelopen zaterdag al interne oefenwedstrijden gespeeld, de nieuwe teamkleding gepast en teamfoto’s gemaakt. Op de voorzijde van het shirt dragen de teams het bedrijfslogo uit van hun teamsponsor, op de achterzijde het logo van de jeugdshirtsponsor BNR Bouwstoffen. Zoals Geert Keukens (Manager BNR) zei “BC Cross Smash en BNR Bouwstoffen een STEENGOEDE combinatie!”.

Het eerste jeugdteam (Marlies de Jong, Gernine Koek, Joris de Jong en Daniël Schermers) heeft al de nodige ervaring en komen dan ook uit in de Regiocompetitie (onder 15 jaar). De regiocompetitie wordt gespeeld volgens de officiële wedstrijdreglementen waarbij twee meisjes enkels, twee jongens enkels, een meisjes- en een jongensenkel en twee gemengddubbels worden gespeeld om twee gewonnen sets tot 21punten. Aanstaande zaterdag worden de rackets gekruist met SV Vridos in Giessenburg. Een speciale wedstrijd want enerzijds is onze trainer Sebastiaan Visser speler van het eerste seniorenteam van de vereniging en anderzijds is Kylian Bot speler van Vridos, maar traint hij ook bij ons.

Net als het eerste jeugdteam in de regiocompetitie wordt ook het eerste jeugdteam in de opstapcompetitie gesponsord door de Gouden Naald uit Werkendam. De opstapcompetitie is bedoeld om startende jeugdleden te laten wennen aan het spelen van wedstrijdjes. Tijdens een competitiewedstrijd worden vier enkels en vier dubbels gespeeld. Het is allemaal minder formeel, waarbij wennen, leren en samenspel voorop staan. Zo kan bijvoorbeeld in een enkel kan een jongen tegen een meisje spelen en tijdens een dubbel kunnen drie meisjes en één jongen op de baan staan. Onze eerste opstapteam komt uit in de klasse onder 15 jaar en bestaat uit de meisjes Anne-Marije de Groot, Carlijn Domeni en Kim Beumer. Zij vormen een team met de jongens Cas Speksnijder, Patrick Oevermans, Andreas Cornet en Matthias de Jong. Zij starten zaterdag thuis tegen BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido Ambacht. Thuiswedstrijden starten altijd om 9 uur.

Het tweede opstapteam (onder 12 jaar) bestaat uit spelertjes die anderhalf tot twee jaar lid zijn (Boaz Visser, Thomas Ebert, Björn Smaal en Sophie Smaal) aangevuld met twee spelertjes die pas een paar maanden lid zijn maar veel gevoel voor de shuttle hebben (Lianne van Maastricht en Dirk Alberts). Dit team is aangekleed door de financiële bijdrage van vanNoord Accountants en start eveneens thuis tegen BV Silver Shuttle. Het derde opstapteam komt uit in dezelfde poule als het tweede team en bestaat volledig uit jongens (Nicolai Kees, Gerald Paans, Jan Snoei, Mattheun Rozendaal, Niels Pellicaan en Mark Speksnijder). Met een gemiddelde leeftijd van 9 jaar erg stoer dat zij de strijd aangaan! Aspect ICT uit Werkendam heeft aangegeven de allerjongste te willen sponsoren, dus zal dit team met trots hun logo uitdragen. Dit team speelt zaterdag om 14 uur uit tegen Shuttle Up uit Sliedrecht. Wij wensen alle speler(tje)s heel veel succes, maar met name veel plezier.