BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De jeugd, onze toekomst! 

Wij hebben een leuke jeugdgroep van bijna 60 jeugdleden, variërend in leeftijd van 7 tot 16 jaar. De minimum leeftijd om te beginnen is 6 jaar, vanaf 7, 8 jaar is de coördinatie vaak wat geschikter voor badminton. Voor de stabiliteit en groei van onze vereniging is de begeleiding van onze jeugd en hun ouders van groot belang. De nieuwe jeugdcommissie speelt hierin een sleutelrol en bestaat (naast een begeleider) uit onze eigen jeugd; Madelief Eertink, Kristel Verduijn, Kim Beumer, Cas Beumer en Willem Schouten. Wij wensen hen veel succes! De jeugdcommissie is te bereiken via jc@bccrosssmash.nl

De jeugdcommissie heeft vier kernactiviteiten, te weten;
• Interesseren van de jeugd voor de badmintonsport
• Ondersteunen trainers in het bijbrengen van beginselen van techniek en tactiek en spelregels uitleggen
• Stimuleren van het spelen van badmintoncompetitie / regiocompetitie
• Organiseren en coördineren (sociale) jeugdactiviteiten

Jeugd Competitie

De jeugd van BC Cross Smash is met een sterke periode bezig. Sinds het seizoen 2010/2011 is er ieder jaar een team kampioen geworden. In het seizoen 2015/2016 hadden wij drie leuke en fanatieke jeugdteams. Twee teams zijn zelfs kampioen geworden, die daarna ook nog eens de regiokampioenschappen hebben gewonnen. Daarmee was BC Cross Smash het sterkste van regio Zuid-West Nederland in de U19-II en U17-II klasse in het seizoen 2015/2016.Deze twee jeugdteam zijn nu doorgestroomd naar de seniorencompetitie. Door de grote aanwas van jeugd en de interesse om competitie te spelen hadden wij in het seizoen 2016/2017 vier jeugdteams (één team in de regiocompetitie en drie teams in de opstap competities). In het seizoen 2017/2018 verwachten wij met vijf of zes teams actief te zijn! Meer informatie vindt u op de pagina Competitie.

Samenwerking 'Bart - Coach in bewegen & beleven'

Bart - Coach in bewegen & beleven verzorgt voor de lokale jeugd allerlei activiteiten op het gebied van sport. Het doel van Bart is net als van BC Cross Smash om de jeugd aan het bewegen te krijgen en te houden. Bart is hiervoor bereid BC Cross Smash te promoten onder de jeugd en BC Cross Smash is vanzelfsprekend bereid Bart te ondersteunen door het promoten van de badmintonsport bij de lokale jeugd! Overigens staat Bart net als wij open voor maatschappelijke stages.