BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Sebastiaan Visser
18 mei 2017

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Net als vele andere jongetjes ben ik (Trainer Sebastiaan Visser) op mijn zevende gaan voetballen. Heerlijk in het zonnetjes tegen een balletje trappen, genieten. Toen kwam de winter eraan; nat.. koud.. vies.. allemaal ellende! Mijn pa was lid van BC Cross Smash, dus die nam mij regelmatig mee naar club. Daar was het droog, heerlijk warm en ik bleek er ook nog enige aanleg voor te hebben, dus maar lid geworden!

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Badmintonnen is leuk omdat het zowel een fysieke, tactische als technische sport is. Een gebrek aan één van deze factoren kan je compenseren door in de anderen juist wat beter te worden. Heb als klein jochie (en nu nog steeds niet trouwens..) nooit echt hard kunnen slaan, maar door slim te spelen kan je erg ver komen!

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Op de donderdagavond geef ik training aan de jeugd, waarna ik vaak zelf ook nog een balletje sla met de senioren. Op de zaterdagmorgen heb ik vele jaren training gegeven, maar tegenwoordig geeft Richard (en straks ook Rene) de training. Daarnaast speel ik zelf competitie bij Vridos uit Giessenburg.. 2x trainen in de week en in het weekend nog een wedstrijd. Hier en daar nog wat bestuurswerk en dan is de week weer voorbij!

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Een trainingsmaatje heb ik niet, train namelijk vrijwel nooit in Werkendam. Speel liever een wedstrijdje voor de fun! In de goede oude tijd was dit voornamelijk samen met Gerrit tegen Richard (van der Hoff) en Gert-Jan. Hopelijk mogen we ze allemaal nog een keertje tegelijk in de zaal bewonderen.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Badmintonvoorbeelden uit de Nederlandse top heb ik niet.. maar waar alle leden een voorbeeld aan kunnen nemen is Dik Hoeke, lid vanaf het eerste uur! Inmiddels al aardig op leeftijd, maar vertoont nog wekelijks (met succes) zijn kunsten in de hal!

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Midden in de nacht hoef je me niet wakker te maken hoor!

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Meedoen is belangrijker dan winnen! Of was het nu andersom?... anyway, als je maar plezier hebt!

In mijn laatste competitiejaren voor BC Cross Smash speelde ik in het leukste en beste teampie ooit. Bestaande uit Carry Beumer, Marianne van der Hoff, Gert-Jan Visser, Joep Sijtsma en Miranda van Ballegooijen. Aan die laatste geef ik het stokje door, met als speciale vraag; wanneer kom je weer eens een avondje ballen?