BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Rick van den Boom
15 november 2017

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Ik ben Rick van den Boom en ik badminton volgens mij al sinds mijn 8e. Na enkele andere sporten geprobeerd te hebben ben ik hier altijd blijven hangen. Vroeger speelde ik altijd met Janno van den Steenhoven die er nu helaas niet meer opzit, maar dat maakte het ook wel leuker om elke week te blijven komen. 

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Lekker rennen over de baan tot je er bij neervalt heb ik altijd prachtig gevonden! Tegenwoordig is vooral de 3e helft belangrijk geworden om met een lekker biertje in de kantine nog wat te praten. Wat de laatste tijd ook wel leuk is is dat heel veel oud leden, die soms al jaren niet meer gespeeld hadden, nu weer terugkomen om te badmintonnen.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Aan het begin van het seizoen trainen we op de donderdagavond en later als de competitie begint is het vrijspelen. We hebben ook nog wedstrijden die thuis op de donderdag worden gespeeld en dan nog wat uitwedstrijden op andere dagen.  

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Ik wilde zeggen mijn team maatjes, maar die zijn er dan bijna nooit als er training is :P Dus tegenwoordig is dat dan meestal Leon die wel altijd present is. Bij het vrijspelen maakt het niet zoveel uit en speel ik met iedereen die het aandurft om met mij te spelen.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Ik volg de top van de badminton, net zoals zoveel van onze leden, totaal niet. Dus ze vormen dan ook geen voorbeeld voor me, alleen tijdens de Olympische Spelen kijk ik het en verder eigenlijk niet.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Ik ben een nachtmens dus waarschijnlijk ben ik gewoon nog wakker ;) En anders gewoon lekker laten liggen.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Eerlijkheid duurt het langst>

Extra vraag: Waarom is je zus Monique van den Boom nog geen lid? Elk jaar is ze trouw jouw introducé.
Mijn zusje zit al een aantal avonden in de week in de sportschool, dus ik denk dat ze het dan een beetje teveel vind worden. Maargoed het is wel handig om elk jaar een vaste introducee te hebben, dus volgend jaar is ze er waarschijnlijk gewoon weer bij.

Tot slot geeft Rick het stokje voor het beantwoorden van de vragen door aan Leon Visser.