BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Richard Verschuren
8 mei 2017

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Mijn naam is dus Richard Verschuren en ik ben de vader van jeugdleden Daan (5), Kim (13) en Cas (15). Ook heb ik nog een dochtertje Milou (7) die niet badmintont, zij rijdt twee keer per week op haar BMX fiets over de heuvels in Made. Ik heb ongeveer 12 jaar geleden al training gegeven aan de toenmalige jeugdleden (Manouk, Tanja, Mathijs etc.) en seniorenleden (Sebastiaan, Gert-Jan, Petra, Marianne etc.). Net voor de zomervakantie van 2016 vroeg Cas of ik misschien weer training wilde komen geven, natuurlijk wilde ik dat doen nu Cas zelf ook weer badmintonde. Dus ben ik sinds augustus weer trainer! Daarna zijn Kim en Daantje ook lid geworden. Sinds oktober heb ik ook de voorzittershamer van Joep Sijtsma overgenomen. Ik hoopte dat we door veel nieuwe energie en enthousiasme de club weer konden laten groeien en bloeien.

Zelf wilde ik toen ik 9 was eigenlijk helemaal niet badmintonnen. Ik wilde net als de jongetjes uit mijn dorp Bavel (bij Breda) voetballen, maar ik had met mijn astma te veel last van het gras. Om deze reden mocht ik ook niet paardrijden (heb nog wel lang stenen paardjes gespaard en was zelfs lid van de Penny). Mijn zus badmintonde en ik ging teleurgesteld mee. Nog voor het einde van het seizoen was ik Brabantskampioen en vond ik het stiekem toch wel een hele leuke sport.

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Badmintonnen is vooral leuk omdat iedereen van jong tot oud het kan spelen. Daarbij heb je techniek, tactisch inzicht, snelheid en uithoudingsvermogen nodig. Tenslotte is BC Cross Smash als sinds jaar en dag een vereniging waar iedereen welkom is en wordt gewaardeerd. Nu ik zelf minder badminton, vind ik dat heel belangrijk; een gezellige en vertrouwde omgeving voor iedereen!

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Mijn badmintonweek is eigenlijk een trainersweek. Op donderdagavond start ik om half zeven met het ondersteunen van Sebastiaan of sta ik ouders of nieuwkomers te woord. Van half acht tot half negen geef ik training aan de oudere competitiejeugd en van kwart voor negen tot kwart voor tien aan de competitie spelende senioren. Soms speel ik daarna zelf nog mee tot half elf. Na half elf ruimen we de hal leeg en beginnen we aan de derde helft in het sportcafé. Die duurt vaak tot net iets na middennacht! Op zaterdag ben ik van half negen tot half twaalf in de hal.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Ik heb al meer dan tien jaar zelf niet meer getraind, maar ik geniet iedere week van ieder lid die plezier heeft in het spelletje en ontwikkelt op zijn of haar eigen niveau! Ondanks dat ik mijn kinderen als regulier lid wil behandelen, kan ik mijn vaderschap niet uitzetten. Dus in mijzelf maak ik regelmatig een vreugdesprongetje bij een schijnbeweging van Cas, de wijze waarop Kim zich staande houdt met slechts zes maanden badmintonervaring en Daan zijn shuttlegevoel.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Ik dacht lange tijd dat ik best talent had om te badmintonnen, totdat ik Lin Dan heb zien badmintonnen. Deze man is de Federer, de Jordan en de Messi van het badminton in eén; 'The Greatest of All Times'. Natuurlijk heeft hij een aangeboren talent, maar hij heeft dit aangevuld met tactisch inzicht, voortreffelijk voetenwerk en een op en top getraind lijf. Duiken is bij hem geen noodbeweging, maar onderdeel van zijn spel.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Het vreemde is dat ik vaak midden in de nacht wakker ben. Ik slaap heel weinig, de tijd die ik over heb gebruik ik om Cross Smash weer een stapje verder te brengen. Mocht ik toch slapen en je mij wakker wilt maken, dan heeft dat vaak met sport te maken. Vroeger stond de wekker vaak voor Michael Jordan en afgelopen zomer stond de wekker nog voor Usain Bolt.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Met dank aan Kim een aantal jaren geleden; 'Niemand kan je het gevoel geven dat je niets waard bent, als je zelf geen toestemming hebt gegeven!'.

Ik had het stokje graag doorgegeven aan Patrick Oevermans, een jongen met een gouden hart die altijd voor iedereen klaar staat, echter heeft hij de 7 vragen al een keer beantwoord. Dus geef ik het stokje door aan Willem Schouten, ook hij staat altijd zonder zeuren voor iedereen klaar en is een belangrijke kracht voor onze vereniging.