BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Myrthe Lock
10 mei 2018

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Ik ben Myrthe Lock en ik ben dertien jaar oud. Ik speel badminton sinds november 2016, nu dus ongeveer anderhalf jaar. Hiervoor heb ik erg veel sporten gedaan, zoals gym, karate, judo, voetbal, tennis etc. Van al deze sporten lag alleen tennis me een beetje. Nadat we verhuisd zijn in de zomer van 2015 ben ik verder gegaan met tennis in Hoornaar. Er zaten op dat moment geen kinderen van mijn leeftijd op, dus de training daar was niet erg leuk. Nadat ik de tennis had verlaten ben ik bij de badminton in Giessenburg gaan kijken. Daar ben ik begonnen met badminton spelen. Doordat er te weinig jeugdleden in Giessenburg zijn, kan ik daar geen competitie spelen. Daarom ben ik bij BC Cross Smash gaan kijken en dat bleek een erg leuke vereniging te zijn waar ik competitie kan spelen en natuurlijk trainen. 

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Badminton is voor mij erg leuk door meerdere dingen. Ten eerste is het spel erg leuk doordat je erg tactisch kan spelen, maar toch komt er ook techniek bij kijken. Je moet je dus goed concentreren en proberen zo min mogelijk fouten te maken. Omdat badminton geen teamsport is ben je over het algemeen verantwoordelijk voor je eigen fouten. Toch moet je goed kunnen communiceren in een dubbelspel. Maar badminton is voor mij vooral leuk, omdat het gewoon erg gezellig is!

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Mijn badmintonweek begint met op woensdagavond een uur, soms iets langer, te trainen in Giessenburg. Ondanks dat er nog maar 3 jeugdleden zijn die op dezelfde tijd trainen. is het hier wel gezellig. Op donderdagavond speel ik in Werkendam, hier leer ik vooral veel en het is ook nog een leuke vereniging. Zaterdagochtend speel ik competitiewedstrijden met mijn team. Ook speel ik vaak badminton in de tuin met mijn moeder of met mijn buurmeiden. 

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Een echt favoriet trainingsmaatje heb ik niet. Het liefst speel ik met iedereen een keer, want dan leer je ook andere strategieën kennen. Als we in de training wedstrijden spelen, vind ik het leuk om met/tegen Kim of Boaz te spelen. Met de competitie vind ik het fijn om met Rick de gemengd dubbel te spelen, dat gaat namelijk erg goed.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Een groot voorbeeld heb ik niet.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Liever voor niets, maar als het moet voor een heel goed boek, het liefst een spannende thriller.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Het geeft niet als je verliest als je je best maar doet. Of: volg je hart, want dat klopt.

Ik geef het stokje door aan Rick de Kruijf. En mijn vraag aan hem is: wat wil je binnen 10 jaar bereikt hebben in de badminton?