BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Miranda van Ballegooijen
19 mei 2017

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Ik ben Miranda van Ballegooijen. Ik ben op mijn 20ste begonnen met badmintonnen, vrij laat, maar daarvoor deed ik aan wedstrijdturnen en zoals jullie weten ben je op je 20ste min of meer uitgeturnd. Mijn afdelingschef Adriaan Kerschner (voor velen een bekende naam bij Cross Smash), waar ik iedere dag mee meereed naar mijn werk in Rotterdam, loodste mij mee naar de sporthal om eens te badmintonnen. Ik was meteen verkocht aan het spelletje. De wedstrijdgeest zat nog steeds in mij en ik wilde natuurlijk meteen iedere wedstrijd winnen, maar dat viel ff vies tegen. Na een paar maanden begon ik toch met competitiespelen en al vrij snel zat ik in het eerste team samen met de broers Dik en (helaas ook veel te jong overleden) Peter Hoeke en Jennifer Hoeke. Jarenlang training gehad van Daan Tahitu, het was een fantastische tijd.  Ik heb meer dan 30 jaar bij Cross Smash gebadmintond en kan er boeken over schrijven ha ha. Heerlijke wedstrijden en toernooien beleefd met o.a. Peter & Dik Hoeke, daarna Wim van Lelieveld, Henri Visser, de broertjes Arno en Benny Lankhaar, Patrick van Oord, Sebas, Joep en lest best mijn lieve Gertje. De dames met wie ik speelde waren o.a. Jennifer Hoeke, Maja Jongejan-de Pender, Wendelina den Braven-Klop, Marianne van der Hoff, Petra Elema en Carry Beumer. Dieptepunt wat ik heb meegemaakt in Sporthal De Crosser was het bijzijn van het overlijden van mijn fijne baas/ex voorzitter Cross Smash Adriaan Kerschner tijdens een badmintonwedstrijd. We zullen hem nooit vergeten !!! Ik heb flink wat jaren in het bestuur gezeten en daar o.a. de jeugdcompetitie, toernooien,  clubkampioenschappen en feestjes geregeld. Hoogtepunten waren de leuke uitjes, zoals bijvoorbeeld speurtochten uitzetten in het bos (weet je nog Antoinet Visser?), zelfs in het Altena College, skiën, kanoën, fietsen, etentjes en zwemmen Sportiom/Tongelreep.

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Ik vind badminton een heerlijke sport waar je veel conditie voor nodig hebt; het je reactievermogen op pijl houdt; het samenspel met een dubbelpartner; het tactische spelletje en natuurlijk de gezelligheid op de baan.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Ik moest helaas stoppen met badminton doordat ik slijtage heb in mijn hand en daardoor na het badmintonnen veel pijn had. Ik mis het ontzettend en kom nog graag af en toe langs om te kijken. Ik voel me zeer vereerd dat ik door Gert-Jan Visser en Carry Beumer ben uitgenodigd voor het toernooi op 3 juni, dat kon ik natuurlijk niet weigeren.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Ik had geen favoriet trainingsmaatje. Trainde wel vroeger het liefst tegen jongens/mannen omdat die veel sterker waren en je daardoor zelf beter werd.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Ik heb net als Sebastiaan Visser (van wie ik -heel lief- het stokje doorkreeg) heel veel respect voor Dik Hoeke, die al heel zijn leven iedere week op de baan staat.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Soms voor een groot sportevenement op TV wat aan de andere kant van de wereld plaatsvindt, maar dan moet het wel heel bijzonder zijn.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Waar een wil is, is een weg ;)

Ik geef het stokje door aan Dik Hoeke, die geen Facebook heeft, maar die denk ik wel de langste geschiedenis bij Cross Smash heeft.