BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Marco Neeteson
12 oktober 2017

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Mijn naam is Marco Neeteson. In mijn jeugd deed ik aan handbal en later judo. Op de middelbare school deden we vaak sporten die ik niet leuk vond, maar af en toe mochten we badminton, squash of zaalhockey spelen. Daar beleefde ik altijd wel plezier aan. Tijdens mijn studie in Rotterdam deed ik dit ook af en toe. Vervolgens ging ik alleen nog één keer per jaar op skireis. Na een aantal jaren kwam ik mijzelf hierin tegen voor wat betreft conditie en spierpijn. Ik besloot, vanwege mijn overwegend zittend beroep, om weer wekelijks iets aan sport te gaan doen. Ik heb een paar jaar aan jiu jitsu gedaan, gedeeltelijk in combinatie met karate. Leuk, maar wel erg blessuregevoelig. Daarom ben ik overgestapt naar badminton. Dat ben ik sedertdien blijven doen met af en toe een uitstapje naar de squashbaan. Tussendoor heb ik ook mijn golfvaardigheidsbewijs gehaald en doe ik tegenwoordig aan tennis. Maar badminton blijft de vaste sportactiviteit, naast skiën.

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
De sport is feitelijk voor iedereen geschikt, van jong tot oud, op elk niveau. Ook voor de wat minder sportieven onder ons. Het is een ideale vorm van bewegen, waarbij heel het lichaam wordt gebruikt. Ik houd absoluut niet van duursporten, maar juist meer van de wat explosievere varianten. En daar vallen eigenlijk alle racketsporten onder. Ik zie het meer als beweging in de vorm van een leuk spelletje. Competitie hoeft voor mij dan ook niet.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Ik probeer iedere donderdagavond aanwezig te zijn. Helaas worden nascholingen en vergaderingen nogal eens op de donderdagavond gepland, waardoor ik soms verstek moet laten gaan.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Ik heb geen favoriet trainingsmaatje. Ik vind het leuk als er veel recreanten zijn, waardoor het spel lekker afwisselend wordt. Soms een sterke tegenstander die al lang deze sport beoefend, soms een minder ervarene, waar dan weer het niveau een beetje op aangepast kan worden.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Die heb ik niet. Ik vind competitie niet interessant. Gewoon gezond recreatief bewegen is mijn doel. 

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Een bevalling.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Er zijn mensen die veel werken en veel fouten maken. Er zijn mensen die weinig werken en weinig fouten maken. Er zijn ook mensen die helemaal geen fouten maken...

Tot slot geeft Marco het stokje voor het beantwoorden van de vragen door aan Ellen Vorthoren-Van der Pijl.