BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Jan van den Steenhoven
3 juli 2017

1. Jan, wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Ik ben Jan van den Steenhoven en momenteel het oudste lid van BC Cross Smash ik hoop op 3 augustus a.s. 70 jaar te worden. Voorheen was mijn broer Arie (op 3 augustus a.s. 73 jaar!) de oudste van Cross Smash, maar door een operatie aan zijn knie was hij genoodzaakt met badminton te stoppen. Ik ben getrouwd met Anny en we hebben samen een zoon Janno. Anny en Janno zijn ook lid geweest van Cross Smash. Ik ben kort na het oprichten van Cross Smash lid geworden met een onderbreking van ongeveer 1,5 jaar. Ik heb ongeveer 20 jaar in het bestuur gezeten als competitieleider voor de senioren en enkele jaren voorzitter na het overlijden van mijn zwager Adriaan Kerschner die voorzitter was.

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Doordat je niet alleen met mannen of vrouwen speelt maar gemengd waardoor de wedstrijden meer gevarieerd zijn, bijvoorbeeld enkel, dubbel en mix hebben een elk een eigen spelsysteem en je speelt individueel en met een partner en als team.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Donderdagavond is mijn badmintonavond die hou ik zoveel mogelijk vrij voor wat wedstrijdjes bij voorkeur met Casper, Dick en Hans maar ook voor de “sociale“ contacten na het badmintonnen.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Trainen doe ik niet meer, toen ik competitie speelde wel, een favoriet trainingsmaatje heb ik nooit gehad.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Heb ik nooit echt gehad, maar  heb van onze vorige trainer Daan enkele videobanden te leen gekregen met wedstrijden van wereldkampioenschappen in Azië, ik heb mijn ogen uitgekeken wat een atleten dat zijn en dat bij temperaturen van meer dan 30 graden.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Er is er maar één die mij ’s nachts waker mag maken en dat is Anny.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
"Blijf actief, ga niet achter de geraniums zitten!"

Jan geeft het stokje door aan Casper Berendsen!