BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Hermina de Jong
8 september 2017

1. Hermina, wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Mijn naam is Hermina de Jong, getrouwd met Jos en moeder van 3 jeugdleden Marlies (16), Joris (13) en Lotte (9). Door Joris zijn wij in contact gekomen met de badminton. Hij wilde graag een sport gaan  doen maar hij wist nog niet wat. We zijn gaan kijken in de sporthal wat daar allemaal te doen was en hij wilde wel gaan badmintonnen. Een week later is ook Marlies mee gegaan en inmiddels is ook Lotte lid van de club. Door het ouder/kind toernooi is ook Jos lid geworden en ja, dan kun je niet achterblijven toch? Na een gesprek met Richard ben ik ook maar eens een shuttle gaan slaan. Zo zijn we inmiddels met z’n alle lid van de club.

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Het hele spel eigenlijk. Het met en tegen elkaar maar ook het tactische spelelement. De gezelligheid maakt het spelen natuurlijk ook heel leuk.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Op donderdagavond vrijspelen en ik doe mee aan de starterstraining.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Ik vind het juist leuk om met iedereen te spelen. Wat ik heel belangrijk vind is dat iedereen zich welkom voelt ongeacht of je goed kan spelen. Inmiddels hebben we 3 lessen/trainingen gehad en die doe ik samen met Wieneke.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Heb ik niet.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Laat mij maar lekker slapen,dus niet wakker maken.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Een levensmotto / spreuk heb ik niet maar soms kom je een mooie spreuk tegen waar je toch kracht uit kunt halen. Deze spreuk vind ik zelf heel mooi: "Tel je zegeningen hoe klein ze soms ook zijn."

Tot slot geeft Hermina het stokje voor het beantwoorden van de vragen door aan Karin Ebert.