BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Cornelis Klepper
28 november 2017

1. Wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Mijn naam staat hierboven, ik ben 23 jaar oud. Toen ik een jaar of 15 was ben ik begonnen met badmintonnen. Destijds trainde ik bij Sebastiaan, op donderdag en zaterdag kwam ik trainen en vrij spelen. Vanwege een bijbaan ben ik na ongeveer anderhalf jaar gespeeld te hebben, weer gestopt. Daarna bleef het badmintonnen beperkt tot af en toe een potje op camping. Begin 2017 vroeg Jos de Jong mij mee bij het paastoernooi. Dat beviel goed, en nadat ik laatst ook het introducé toernooi meespeelde wist ik het zeker: ik ga weer spelen!

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
Tijdens mijn werk zit ik veel, dus ik kan wel wat wekelijkse beweging gebruiken. In de afgelopen jaren heb ik diverse sporten geprobeerd: hardlopen, fitnessen en wielrennen. Uiteindelijk werd ik dat telkens weer zat. Bij badminton werkt het andersom: hoe meer ik speel, hoe leuker ik het ga vinden. Je kunt al je energie kwijt en tegelijkertijd kun je je techniek verbeteren door de training. Bovendien heerst er een ongedwongen sfeer en kun je telkens kiezen met wie je wilt spelen. Kortom: voor mij is badminton de ideale sport.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
Op donderdagavond val ik af en toe in bij het team van de recreantencompetitie. Dat bevalt goed, al train ik ook graag. Dat gaat niet altijd samen. Met name het laatste uurtje van de donderdagavond vind ik leuk: vrij spelen tot je erbij neervalt! Achteraf drink ik graag een biertje boven.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Met alle leden speel ik graag, maar als ik echt iemand moet kiezen dan zeg ik Jos de Jong. We zijn aan elkaar gewaagd en dagen elkaar graag uit. Dat is extra leuk!

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Wie er in de grote toernooien meespelen interesseert me niet zo heel veel. Veel leuker vind ik het om leden van Cross Smash een prachtige rally te zien slaan. Vroeger heb ik veel van Sebastiaan Visser geleerd, hij was wel mijn voorbeeld.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Een goede single malt! 

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Het komt wel goed, blijf positief!