BC Cross Smash - 1970
De snelste racketsport!

De 7 vragen aan ... Caspar Berendsen
5 juli 2017

1. Caspar, wie ben je en hoe ben je met badmintonnen begonnen?
Mijn naam is Caspar Berendsen, 54 jaar en geboren en getogen in Nijmegen. Ik ben getrouwd met Marjolijn en hebben 3 kinderen (2 dochters en een zoon). Ik ben, samen met mijn broer Pascal (toen 13 jaar), begonnen als 17-jarige in 1980 bij de Nijmeegse club BC Mariken. Hiervoor tenniste (vanaf 12 jaar) en tafeltenniste ik al (vanaf 15 jaar).

2. Wat maakt badmintonnen volgens jou zo leuk?
In badminton kun je je op allerlei manieren uitleven. Het vraagt wat van de conditie, het is snel, je moet wendbaar zijn, er zit veel spel in en het verveelt nooit.

3. Hoe ziet jouw badmintonweek eruit?
De donderdagavond houd ik sinds jaar en dag in principe vrij voor badminton.

4. Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Ik heb niet een speciaal trainingsmaatje, maar heb wel veel respect voor hoe Dick Hoeke wekelijks zijn partijen blijft spelen.

5. Wie is je grote badmintonvoorbeeld, en waarom?
Mijn grote badmintonvoorbeeld is Morten Frost Hansen uit Denemarken (wereldtopper tweede helft jaren 70 tot begin jaren 90). Morten was een speler die het van zijn techniek moest hebben. Hij was geen hardhitter, maar bouwde zijn punten langzaam op en benutte op subtiele wijze het hele veld.

6. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?
Wellicht in de toekomst voor de geboorte van een volgende generatie.

7. Wat is jouw levensmotto/spreuk?
Niet weten te riskeren is ophouden een chef te zijn. Leven is handelen, is trillen en anderen laten trillen. Dat samen is overwinnen.

Tot slot geeft Caspar het stokje voor het beantwoorden van de vragen door aan Nelly Doeland en zijn vraag aan Nelly is hoe zij als recreantenspeelster aankijkt tegen de meer op competitie gerichte spelers/speelsters en of zij hierin een (sociale) kloof ervaart binnen de club.